Ασπίδα προστασίας το άρθρο 99

Libero FmΩς “ασπίδα προστασίας”, χαρακτήρισε για τον Αρη την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, ο ένας από τους τρεις νομικούς που εκπροσώπησαν τον Αρη ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Χριστοφορίδης.

Ο κ. Χριστοφορίδης μίλησε στο “Libero 107.4” και αφού χαρακτήρισε την απόφαση πρωτοποριακή, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι οι “κίτρινοι” δεν πρέπει να επαναπαυθούν και ότι η ομάδα θα πρέπει από ‘δω και στο εξής να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις και τους διακανονισμούς της.

Αρχικά είπε: “Μετά την θετική απόφαση το σημαντικό είναι πως πλέον ο ΑΡΗΣ έχει μια ασπίδα προστασίας για τους επόμενους δύο μήνες προκειμένου να διαπραγματευτεί τις ανοιχτές υποθέσεις με καλύτερους όρους. Από σήμερα δεν μπορεί κάποιος από τους πιστωτές ή από το Δημόσιο να κινηθεί εναντίον της ΠΑΕ δικαστικά”.

Για τις δυσκολίες που υπήρξαν στην υπόθεση: “Είναι μια πρωτοποριακή απόφαση. Καμία άλλη ΠΑΕ δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή σε ανάλογες περιπτώσεις. Ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας καθώς όλες αυτές τις μέρες υπήρχε παραφιλολογία που μόνο κακό έκανε. Θέλαμε να τηρείται το απόρρητο και αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες γιατί δεν μας αφήνανε να κάνουμε ήρεμα την δουλειά μας. Έγινε ακόμη πιο δύσκολη η υπόθεση από την στιγμή που εναντιώθηκε το ΙΚΑ. Ζήτησε να εισαχθεί ο ΑΡΗΣ στο άρθρο 99. Παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά και η απόφαση ήταν θετική. Ήταν μια πρώτη νίκη”.

Για το τι σημαίνει αυτή η απόφαση: “Αυτή τη στιγμή μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να διαπραγματευτούμε καλύτερα με τους πιστωτές και με το Δημόσιο. μπορούμε να κάνουμε καλύτερους συμβιβασμούς και φυσικά να γίνει επιμήκυνση του χρέους. Η σημερινή εξέλιξη καλεί τους πιστωτές να κάτσουν στο τραπέζι και παραμερίζοντας τους εγωισμούς να βρούμε όλοι μαζί την καλύτερη δυνατή λύση”.

Για τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αρης: “Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια αυτή τη στιγμή είναι η ΕΠΟ που ήταν αρνητική ενώ το δεύτερο μεγάλο αγκάθι είναι το Δημόσιο όπου είναι και το μεγάλο μέρος των οφειλών του Αρη”.

Για το ότι δεν έγινε αυτή η κίνηση πριν από τρεις μήνες: “Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε πριν από τρεις μήνες. Αν το κάναμε τότε θα υπήρχε σοβαρό θέμα με την αδειοδότηση της ομάδας. Μπορεί να μην συμμετείχαμε καν στο πρωτάθλημα. Τώρα που είναι σίγουρη η συμμετοχή μας μπορούμε να κινούμαστε εκ τους ασφαλούς. Υπήρχαν πάρα πολλές δικαστικές υποθέσεις και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή”.

Για το πως αντιμετωπίστηκαν οι τρεις νομικοί στην αίθουσα: “Καταρχάς με μια επιφύλαξη λόγο των μεγάλων ποσών. Στη συνέχεια εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη ομάδα λαϊκής βάσης αλλά και ότι υπάρχουν βέβαια έσοδα. Αναλύθηκε το πλάνο βιωσιμότητας και εξυγίανσης και όλα αυτά ήταν αρκετά”.

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής: “Θα πρέπει να αφεθεί στους ανθρώπους που η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της “ΚΜΑ” έδωσαν την εντολή να δουλέψουν, να το κάνουν χωρίς παραφιλολογία και χωρίς κουβέντες που μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει. Αυτή τη στιγμή πρέπει να τρέξει ένα ολόκληρο πλάνο. Δεν μπορούμε μέσα από μια γενική συνέλευση να αναλύσουμε τις τακτικές. Στην δημοκρατία υπάρχουν και στεγανά…”.

Πηγή: www.sentragoal.gr


Χριστοφορίδης «Καλό το αυτοδιοίκητο, αλλά…»
από liberofm

Share