Οι δύο δικηγόροι ξεκαθάρισαν το τοπίο γύρω από την υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99 και τόνισαν ότι αυτό το διάστημα ο ΑΡΗΣ χρειάζεται συσπείρωση και όχι διχόνοια…

All About Aris
Οι δύο εκ των τριών νομικών που ασχολούνται με την υπόθεση του άρθρου 99, φιλοξενήθηκαν στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS on AIR”. Οι Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης μίλησαν για την αναβολή της συζήτησης της αίτησης υπαγωγής του ΑΡΗ στο άρθρο 99, αποκάλυψαν τι υποστήριξαν οι αντίδικοι, ενώ ξεκαθάρισαν ότι ο ΑΡΗΣ δεν ζητά ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά τήρηση του νόμου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δύο νομικοί που εκπροσωπούν τον ΑΡΗ:

Ο Αργύρης Αργυριάδης αρχικά τόνισε: “Δε ζητήσαμε αναβολή, ωστόσο η σημερινή εξέλιξη δεν ήταν αρνητική. Οι αντίδικοι αμφισβήτησαν την υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99, γιατί κατά την γνώμη τους τα πολιτικά δικαστήρια δεν μπορούν να καλύψουν θέματα ποδοσφαιριστών. Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την προσωρινή διαταγή γιατί έχουμε ορθά επιχειρήματα και νομικά ερείσματα. Σίγουρα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη”.

Για το τι έγινε με τους αντίδικους που δεν εκπροσωπούσαν ποδοσφαιριστές, είπε: “Θεμιτά εξέφρασαν τη γνώμη τους για τη μη υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99. Επί της ουσίας όμως δεν κατάφεραν τίποτα”.

Για τα χρέη προς το Δημόσιο: “Χωρίς τη βοήθεια του δημοσίου δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εάν δεν επιμηκυνθούν οι δόσεις στο δημόσιο, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η διαδικασία συζητήσεων έχει αρχίσει και προσπαθούμε να πείσουμε με τα επιχειρήματα μας. Ο ΑΡΗΣ είναι η μοναδική ΠΑΕ που έδωσε 9.000.000 ευρώ στο δημόσιο. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή που πληρώνουν, πόσο μάλλον εταιρίες στην Ελλάδα”.

Όσον αφορά το άρθρο 99 ξεκαθάρισε: “Η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 είναι εξυγίανσης και όχι πτώχευσης. Απλά οι πιστωτές πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που δεν μπορούμε να τους δώσουμε τώρα, θα τα δώσουμε σε 3-4 χρόνια. Από κει και πέρα, το δικαστήριο θα κρίνει κατά πόσο ο ΑΡΗΣ είναι βιώσιμος και η υπαγωγή του δεν παραβλάπτει την αρχή της ισότητας των πιστωτών. Αν δει ότι η εταιρία μπορεί να υπάρχει την επόμενη μέρα και έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τους πιστωτές, τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά. Αν την επόμενη φορά η προλάβει και συζητηθεί η υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 99, τότε μέσα σε δύο μήνες θα ξέρουμε και την τελική απόφαση. Σε περίπτωση που αυτή είναι θετική, τότε αποτελεί πρόκριμα για την αδειοδότηση της ομάδας από την αρμόδια επιτροπή”.

Για τα δημοσιεύματα που κάνουν την εμφάνιση τους τις τελευταίες μέρες: “Ολα αυτά έγιναν λίγες ώρες πριν από το δικαστήριο. Για εμένα δεν είναι τυχαίο αυτό το γεγονός, καθώς οι αντίδικοι επικαλέστηκαν κιόλας αυτά τα δημοσιεύματα”.

Επειτα το λόγο πήρε ο Σπύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος μίλησε για τις φήμες που λένε ότι η ΕΠΟ και η UEFA είναι αρνητικές για το άρθρο 99….

“Στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει φτάσει κάτι ακόμα. Εμείς έχουμε μια προσωρινή διαταγή που δεσμεύει τα διαιτητικά όργανα και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και αυτά της ΕΠΟ. Σήμερα πάντως να ξέρετε ότι δεν ζητήσαμε αναβολή. Το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε και αυτό ήταν να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή. Δεν νομίζω να ευσταθούν αυτά τα δημοσιεύματα, καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί η ΕΠΟ και η UEFA θα ήθελαν να δουν τον ΑΡΗ να καρκινοβατεί και όχι να είναι υγιής”.

Για αυτούς που ζητούν την αναβίωση του άρθρου 44, υπογράμμισε: “Μιλάμε για δύο διαφορετικές διαδικασίες. Εμείς δεν συμπεριλάβαμε το άρθρο 44 στις συζητήσεις μας γιατί αποφασίσαμε να μείνουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Πρόκειται για μια θεμιτή δικηγορική τακτική για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω. Αφήσαμε έξω το άρθρο 44 γιατί θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε κανονικά και για να δείξουμε συνέπεια”.

Για τα κακόβουλα δημοσιεύματα που κάνουν την εμφάνιση τους κατά καιρούς, επισήμανε: “Δυο μήνες δε μιλάω, διαβάζω πολλά, όμως θεωρώ αστείο που κάποιοι προσπαθούν να προσάψουν ευθύνες στους διοικούντες. Η εντολή μας ήταν να σώσουμε την ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλους. Με τις κινήσεις μας διασφαλίζουμε τη νυν και τις πρώην διοικήσεις. Οι διοικούντες κλήθηκαν να διαχειριστούν μία δυσχερή κατάσταση με δύσκολες οικονομικές συνθήκες και παρ? όλα αυτά κατάφεραν να κάνουν βήματα μπροστά”.

Για το τι ζητάει ο ΑΡΗΣ από το Δημόσιο, είπε: “Ο ΑΡΗΣ δεν ζητάει ευνοϊκή μεταχείριση. Θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος. Παράλληλα, θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, καθώς αν ο ΑΡΗΣ δεν καταφέρει να εξυγιανθεί, τότε το μέλλον του θα είναι ζοφερό». Ο ΑΡΗΣ δε ζητάει να του χαρίσουν τα πάντα, θέλει εμπιστοσύνη και περισσότερο χρόνο για να τους πληρώσει όλους. Η διαδικασία του άρθρου 99 είναι διαδικασία εξυγίανσης. Δε σημαίνει παύση πληρωμών. Απλά δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε αυτή τη στιγμή και ζητάμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής”.

Ο Σπύρος Χριστοφορίδης παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συστράτευση και όχι πολυφωνία: “Πρέπει να υπάρξει συστράτευση και όχι πολυφωνία. Οταν δεν είμαστε ενωμένοι, τότε δίνουμε όπλα στους απέναντι μας. Χρειαζόμαστε συστράτευση δυνάμεων. Στις δύσκολες στιγμές έχω μάθει να ξεχνάω τις λέξεις αφαίρεση-διαίρεση και να θυμάμαι μόνο τον πολλαπλασιασμό και την πρόσθεση”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο Αργύρης Αργυριάδης λέγοντας: “Κανείς δε σου δίνει το δικαίωμα να μην πληρώνεις τις οφειλές σου. Στο δικαστήριο θα κριθεί η βιωσιμότητα του σχεδίου μας και αν θα μπορούμε μελλοντικά να αποπληρώσουμε τις οφειλές μας. Αν δεν θέλαμε να πληρώσουμε δεν θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία. Δε γίνεται ενώ δεν μπορώ να σε πληρώσω τώρα , να ζητάω χρόνο για να σε πληρώσω μετά. Αν δεν μας δώσουν χρόνο μπορεί να χάσουν τα λεφτά τους, ενώ αν μας δώσουνε τότε θα βγουν κερδισμένοι”.

Για τις συζητήσεις που έγιναν με εκπροσώπους της Πολιτείας, ανέφερε: “Τους ενδιέφερε πόσα έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής στο δημόσιο. Παραθέσαμε το πλάνο μας και είπαμε το ποσό που έχουμε δώσει(9 εκατομμύρια ευρώ). Από κει και πέρα τονίσαμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε, όμως θέλουμε χρόνο και εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε ότι η γραφειοκρατία σε αυτά τα ζητήματα μας πάει πίσω γι αυτό και κάνουμε τις συναντήσεις από πριν προκειμένου να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Θέλουμε μία απάντηση και εκεί χρειαζόμαστε την βοήθεια της πολιτείας. Η αρχική αντιμετώπιση ήταν θετική και θεώρησαν λογικά τα όσα παρουσιάσαμε. Η Πολιτεία γνωρίζει ότι σε περίπτωση που βοηθήσει, τότε θα εξυπηρετήσει το δημόσιο και μια ιστορική ομάδα. Δεν βρίσκω λόγο να μην απαντήσει θετικά, αλλά το θέμα είναι να λάβουμε μία απάντηση εγκαίρως”.

Οσον αφορά τα χρέη στο Δημόσιο και τον διακανονισμό τους, σημείωσε: “Δε μπορείς να αφήσεις τον βασικό σου πιστωτή απλήρωτο. Αμα τα βρεις με αυτόν, τότε ξεπερνάς το μεγαλύτερο εμπόδιο και μετά αντιμετωπίζεις με άλλον αέρα τα υπόλοιπα προβλήματα. Θέλουμε να πληρώσουμε το δημόσιο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα πρέπει να είμαστε μόνοι. Πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να συνδράμει”.

Παράλληλα μίλησε και για το τι θα κερδίσουν οι πιστωτές: “Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι πιστωτές είναι ότι τώρα δεν έχουμε να τους πληρώσουμε. Μπορεί να νομίζουν έτσι, αλλά κάνουν λάθος. Ακόμα και να ρευστοποιηθεί η περιουσία του ΑΡΗ, τότε με αυτό το ποσό καλύπτεται μόλις το 30% του χρέους. Εμείς από την άλλη, θέλουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια να αποπληρώσουμε το 70% και παραπάνω. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

Για το αν θα αλλάξουν πολλά σε περίπτωση που υπαχθεί ο ΑΡΗΣ στο άρθρο 99: “Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορεί να εξυγιανθεί ο σύλλογος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει. Θα πρέπει όλοι να είναι επάνω από την εκάστοτε διοίκηση προκειμένου να τηρηθούν οι ρυθμίσεις. Αν αυτό γίνει τότε η ομάδα σε μερικά χρόνια θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει”.

Πηγή: www2.allaboutaris.com


Αποκλειστικά στο «AllAboutARIS on AIR…
από liberofm

Share