Κούρεμα και μνημόνιο…

SportDayΤους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επέλεξε τον δρόμο του “άρθρου 99” εξήγησε ο εκ των νομικών που χειρίζονται την υπόθεση, Σπύρος Χριστοφορίδης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sportday.

“Θέλουμε να επιτευχθεί “κούρεμα” στην ομάδα. Επίσης, θα ζητήσουμε επέκταση των υφισταμένων ρυθμίσεων”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:

Για το τι επιδιώκει ο Αρης

“Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα απαγορεύει προσωρινά έως τη συζήτηση της αιτήσεως υπαγωγής. Η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εντός διμήνου- στον οποιονδήποτε τρίτο πιστωτή να στραφεί με κάθε τρόπο κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΠΑΕ Αρης”.

Για τα επόμενα στάδια και τι θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς

“Ζητάμε με την αίτησή μας να οριστεί διαμεσολαβητής που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές του Αρη. Προκειμένου να επιτευχθεί “κούρεμα” των χρεών. Παράλληλα θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ επέκταση των υφισταμένων ρυθμίσεων σε 90 δόσεις για το Δημόσιο και 60 για το ΙΚΑ όπως η πτωχευτική νομοθεσία προβλέπει”.

Για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την κατάθεση της αίτησης

“Εκτιμώ ότι η διαδικασία άνοιξε τώρα δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ και όχι προ τριμήνου. Διότι στην αντίθετη περίπτωση θα ετίθετο σε αμφιβολία η συμμετοχή της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της λίγκας και η έκδοση δελτίων τα οποία τώρα είναι εξασφαλισμένα”.

Για τις συνέπειες ενδεχόμενης απόρριψης της αίτησης

“Σε περίπτωση που η απόφαση είναι αρνητική τα χρέη αναβιώνουν. Δηλαδή επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση. Οπως και να έχει, ο Αρης καλείται μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 να εφαρμόσει το δικό του μνημόνιο. Δηλαδή να κοιτάξει να κάνει περικοπές όπου αυτές είναι εφικτές”.

Για το αν θα έχουν ευθύνη τα μέλη μίας διοικούσας επιτροπής που τυχόν προκύψει

“Η προσωρινή διοίκηση που τυχόν θα οριστεί από το Πρωτοδικείο από την στιγμή που η ομάδα θα έχει υπαχθεί με προσωρινή διαταγή στο άρθρο 99 δεν θα φέρει ευθύνες για τα χρέη που θα δημιουργηθούν επί των ημερών της, ενώ ούτως ή άλλως το ίδιο ισχύει για τις χρέη των προηγούμενων διοικήσεων”.

Πηγή: www2.allaboutaris.com
Share