Θετική εξέλιξη, διατηρείται η προσωρινή διαταγή

“Θετική εξέλιξη, διατηρείται η προσωρινή διαταγή”
“Θετική εξέλιξη, διατηρείται η προσωρινή διαταγή”
“Θετική εξέλιξη, διατηρείται η προσωρινή διαταγή”
“Θετική εξέλιξη, διατηρείται η προσωρινή διαταγή”

Ικανοποιημένος από την αναβολή σε γενικές γραμμές ο Σπύρος Χριστοφορίδης αλλά όπως τονίζει πρέπει ο χρόνος που δόθηκε να μην πάει χαμένος από κανέναν.

Στο δικαστήριο σήμερα όπως είναι λογικό βρέθηκαν και οι τρεις νομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση του άρθρου 99 Στάθης Τσομίδης, Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης. Ο τελευταίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στο AllAboutARIS και εξήγησε ουσιαστικά τι σημαίνει η αναβολή και ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις της ομάδας ώστε να είναι ακόμη πιο έτοιμη στις 12 Απριλίου. “Ούτε εμείς περιμέναμε τόσο μεγάλη αναβολή. Περιμέναμε ένα μήνα μετά να εκδικαστεί η υπόθεση. Πάντως είναι θετική η εξέλιξη παρότι περιμέναμε να δικάσουμε”, είπε αρχικά ο κ. Χριστοφορίδης και συνέχισε. “Η αναβολή αυτή πρακτικά σημαίνει πως υπάρχει περισσότερος χρόνος για να γίνουν ακόμη καλύτεροι διακανονισμοί. Διατηρείται η προσωρινή διαταγή που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ενώ πρέπει να καταλάβουν και κάποιοι μεγαλοπιστωτές πως αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά που ζητάνε. Είναι απίθανο να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Τους δίνεται ο χρόνος να το καταλάβουν”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κλίμα που υπήρχε στο δικαστήριο. “Το Δημόσιο δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο και αυτό δείχνει να είναι θετικό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα παρασταθεί και στις 12 Απριλίου. Με το Δημόσιο υπάρχει καλό κλίμα και πιθανόν το καλό κλίμα να γίνει καλύτερο στη συνέχεια, το ίδιο ισχύει και με τους επιμέρους πιστωτές. Και το Ι.Κ.Α. δήλωσε παρών σήμερα αλλά όταν ρωτήθηκε ρητά δεν έθεσε κάποια αντίρρηση επί της ουσίας. Μπορεί να θεωρηθεί θετική η εξέλιξη αλλά εμείς είμασταν έτοιμοι να δικάσουμε”.

Για το θέμα της αδειοδότησης αλλά και το θέμα με το Δημόσιο είπε. “Έχουμε οργανωθεί καλύτερα σε όλα τα θέματα. Όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης μέχρι 31 Μαρτίου πρέπει να δοθούν οι φάκελοι από όλες τις ομάδες. Η Ε.Π.Ο. είναι ο κύριος συνομιλητής και πρέπει να σεβαστεί τον φάκελο που θα κατατεθεί με την προστασία της υπόθεσης του άρθρου 99.

Προσπαθούμε από 21 Σεπτεμβρίου από την ημέρα που λήφθηκε η προσωρινή διαταγή να πείσουμε το δημόσιο αλλά δεν τα καταφέραμε ως τώρα. Αντιλαμβάνονται τι τους λέμε και ελπίζουμε αυτές οι 90 δόσεις να γίνουν αποδεκτές και για να πάρουμε μόνιμη φορολογική ενημερότητα αλλά και να έχουμε και ένα ακόμη όπλο για τις 12 Απριλίου. Δεν είναι ζημιογόνα λύση για το δημόσιο. Τι θα κερδίσει το Δημόσιο αν ο ΑΡΗΣ δεν μπει στο άρθρο 99; Το ζητούμενο είναι να υπογραφεί η συμφωνία με το Δημόσιο τώρα ώστε στη συνέχεια να είναι και υπέρ μας στις επόμενες υποθέσεις”.

Για το θέμα του Σηφάκη και τις άλλες κρίσιμες υποθέσεις παικτών τόνισε. “Ο χρόνος είναι αρωγός, πρέπει να καταλάβουν πως αν έχουν ανάλογες απαιτήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα λεφτά τους. Αυτό το τρίμηνο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν. Αν νομίζουν ότι αυτά τα λεφτά που ζητάνε μπορεί να τα δώσει ο ΑΡΗΣ κάνουν λάθος και τους δίνεται ο χρόνος να το καταλάβουν. Ελπίζω το χάσμα με τους επόμενους που να διαπραγματευτούμε να μην είναι τόσο μεγάλο. Δεν γίνονται με τίποτα να δοθούν αυτά τα λεφτά. Υπάρχει πρόθεση να ακολουθήσουν ανάλογα ραντεβού με αυτό του Σηφάκη”.

Για τους επόμενους στόχους εκτός όλων των παραπάνω δήλωσε. “Στόχος μας είναι να λήξει σήμερα κιόλας το θέμα με την φορολογική ενημερότητα. Από το πρωί περιμένουμε να δώσουμε την προκαταβολή στο Ι.Κ.Α. να πληρώσουμε το ποσό που αναλογεί για να πάρουμε ενημερότητα και δεν μπορούμε προς το παρών. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε συσπειρώσεις και συμφωνίες με όσο το δυνατόν περισσότερους παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Σήμερα βρέθηκαν 27 εργαζόμενοι για να μιλήσουν υπέρ μας, θέλουμε στο χρονικό διάστημα που μας δίνεται να τους κάνουμε 80-100, παράγοντες και όχι μόνο”.

Πηγή: www2.allaboutaris.com και www.pressaris.gr


Σπύρος Χριστοφορίδης : «Θετική εξέλιξη»
από liberofm

Share