Αποσπάσματα Βιβλίου Δυσμενή μέτρα κατά δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων

dismeni_metraΘεωρία, νομολογία και πλήρη υποδείγματα για τη νομική αντιμετώπιση της θέσης δημοσίου υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα ή αργία.

Δυσμενή μέτρα κατά δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων.

Καταλογισμός – Αργία – Διαθεσιμότητα – Μειώσεις συντάξεων.

Το παρόν έργο πραγματεύεται όλες τις επιμέρους θεματικές που αφορούν τη θέση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών σε διαθεσιμότητα ή αργία, καθώς και τις παραπομπές τους στα πειθαρχικά συμβούλια, τα ένδικα μέσα και τους τρόπους άμυνας κατά των ανωτέρω πράξεων. Παράλληλα γίνεται ευρεία αναφορά στις καταλογιστικές πράξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, τα μέσα εκτέλεσης προς είσπραξη των βεβαιωθέντων σε βάρος τους ποσών (κατάσχεση μισθού ή σύνταξης, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, κατάσχεση ή θέση υποθήκης σε βάρος της κινητής ή ακίνητης περιουσίας, αγωγή καταδολίευσης σε βάρος του Δημοσίου ως δανειστή) και στο συσχετισμό μεταξύ της ποινικής διαδικασίας (αυτόφωρη σύλληψη για μη καταβολή χρεών, ποινική δίωξη για μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών) και της αντίστοιχης διοικητικής.

Τέλος εμπεριέχεται ένα αυτοτελές κεφάλαιο για τις μειώσεις των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων (ειδικά – γενικά μισθολόγια) με τους αλλεπάλληλους μνημονιακούς νόμους και τους τρόπους άμυνας κατά αυτών.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με πλήρη σειρά υποδειγμάτων για τα δικόγραφα που είναι απαραίτητα σε κάθε στάδιο της διοικητικής ή ποινικής διαδικασίας για το θιγόμενο δημόσιο λειτουργό ή και το νομικό του παραστάτη, ενώ γίνεται και παράθεση όλων των κρίσιμων δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν θιγόμενους λειτουργούς μετά τη θέση σε ισχύ των δυσμενών νόμων στα αστικά, διοικητικά (ουσίας και Ελεγκτικό Συνέδριο) και ποινικά δικαστήρια.

Ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε δημόσιο λειτουργό, εν ενεργεία ή συνταξιούχο, για δικηγόρους, δικαστές και δημοσιογράφους.

Περισσότερες πληροφορίες

 

Βιβλιοκριτική από την Εφημερίδα Μακεδονία

Εφημερίδα ΜακεδονίαΣπύρος Χριστοφορίδης: Ένα βιβλίο με επίκαιρη προβληματική
Στην κατηγορία: Τέχνες
Ημερομηνία: 12/04/2014

Δυσμενή μέτρα κατά δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων. Καταλογισμός – Αργία – Διαθεσιμότητα – Μειώσεις συντάξεων”.
Με αυτό το απολύτως επίκαιρο όχι μόνον για την κοινωνική αλλά και για τη νομική προβληματική θέμα ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σπύρος Χριστοφορίδης προσεγγίζει ζητήματα που είτε προέκυψαν είτε απέκτησαν αυστηρότερη μορφή ως συνέπεια νομοθετικών ρυθμίσεων της τελευταίας τετραετίας. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για terra incognita, καθώς η σχετική βιβλιογραφία είναι μικρή και η νομολογία μόλις διαμορφώνεται. Συνοπτικό αλλά και αναλυτικό, όσο χρειάζεται, και πάντως πλήρως ενημερωτικό, το βιβλίο έρχεται να υποστηρίξει το έργο δικηγόρων και δικαστών. Όμως απευθύνεται και σε πολίτες που ενδιαφέρονται να μελετήσουν τη σχετική προβληματική και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Όπως και το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα “Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο”, και αυτό εκδίδεται από τις “Εκδόσεις Σάκκουλα”.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Share